Våra vanligaste hälsoproblem

Vi har ett stort ansvar över vår egna hälsa och på många sätt så kan vi genom hjälpmedel och träning förbättra vår hälsa avsevärt. Våra vanligaste hälsoproblem förutom hjärt- och kärlsjukdomar, en del cancerformer och psykisk ohälsa är ryggproblem. I många fall så är det ett stillasittande arbete och att vi rör oss alldeles för lite i vårt arbete och på vår fritid.

Detta kan vi själva försöka göra något åt och bygga upp muskulatur kring ryggslut för att minska på våra ryggproblem. Det finns naturligtvis hjälpmedel i form av ryggstöd som kan hjälpa att hålla ländryggen stabilare. I många fall så går ryggont över av sig själv och behöver ingen behandling av något slag. Om man går och har ont under en längre tid så bör man uppsöka läkare för att kolla upp vad detta kan vara. Det är oftast längdryggen som ställer till det. Men kan även sträcka sig uppåt bröstryggen och skulderbladen. Även nacken kan vara inblandad när man känner smärta i ryggen.

Det man kallar för ryggskott kan innebära att det blivit någon kotförskjutning av något slag. Men även diskbråck kan vara upphov till ryggont. Genom tärning så kan man förebygga problem med ryggen. Det finns mage- och ryggövningar som stärker området kring mage och rygg. Genom dessa övningar så stärker man området kring core, kroppens mittpunkt, som gör att musklerna i ryggslutet blir starkare och kan hålla din ryggrad på plats. Det kan även finnas en fördel att kontakta en naprapat eller kiropraktiker för att få åtgärdat det som felar i sin rygg. Genom manipulering så kan kotor och annat sättas på plats. Det gäller dock att att man ser till att träna upp styrkan kring sin rygg och mage.