Hjälp till självhjälp

Det är inte alltid som vi väljer att uppsöka vården om vi känner oss lite krassliga. Många gånger så letar vi upp någon hjälp till självhjälp genom gamla husmorskurer och något som vi provat tidigare för att kurera oss på bästa sätt. Det finns en klar fördel att inte belasta vården med något som vi kan lösa själv hemmavid.

Dock så ska sägas att om man verkligen är sjuk och inte klarar att kurera sig så ska man uppsöka för att få den vård som man behöver för att tillfriskna. Det finns massor med böcker i ämnet medicin, vård och hälsa som man kan läsa för att lära sig mer om hur man tar hand om sig på bästa sätt själv. De flesta vet att träning i kombination med en varierad och hälsosam kost ärt något som vi alla skulle behöva. Det är inte alltid lätt att få till detta och man kan slarva både med träningen och med sin ost. Vi alla vill ju må bra och vi kan själva åtgärda en stor del av vårt mående.

Dagliga promenader kan vara en bra start till att förbättra hälsan. Frisk luft är en bra hälsokur och även solens strålar förbättrar på vårt d-vitamin och förbättrar vårt immunförsvar. Försök att dagligen komma ut en sväng för att få både en portion luft men också vitamin D. Det finns böcker i ämnet som kan läsas för att få in detta i sitt medvetande på ett smidigare sätt. Om man tycker att det är svårt att komma ut på promenader så kolla upp med vänner om de också kan ge sig ut så blir ni några som hjälper varandra att komma ut.