Tecken på att du är gravid – bra att veta

Planerar ni att bli gravida och håller på att försöka för fullt? Då finns det många sätt för er att ta reda på om du är gravid eller inte. Det finns många tecken på graviditet, några upplever många medan andra inte upplever några alls.

Ett första tecken kan vara försenad mens, men ibland kan du redan innan dess känna av ömma bröst eller illamående till exempel. Du kan också känna av att du behöver kissa oftare, att du har ökad eller minskad aptit eller kanske att du är mer trött och ledsen än vanligt. Symtomen på en graviditet kan vara många.

Bästa sättet att veta om du är gravid

Det bästa sättet för dig att ta reda på om du är gravid eller inte är genom att ta ett graviditetstest, du kan köpa dessa online. Det är viktigt att du väljer ett tillförlitligt test, de allra flesta testerna på marknaden har över 99 % säkerhet. Om du testar negativt men ändå inte får din mens kan du prova att testa igen om några dagar. Att köpa test på nätet är ofta en bra idé då du kan få dem till bättre pris, oftast kan du också köpa dem i paket med flera stycken vilket kan vara bra om ni försöker bli gravida.

Att vara gravid

Att vara gravid är underbart men det finns en del saker att tänka på för att minska krämporna. Om du får ont i ländryggen kan du använda ett så kallat foglossningsbälte som hjälper till att minska besvären. Vid illamående kan det hjälpa att äta någonting innan du går upp på morgonen, gärna salta kex eller liknande. Kosten är viktig när du är gravid, det finns en del saker som är bra att äta som gravid samt en del mat som du bör undvika när du är havande. Det är viktigt att du tar hand om dig själv när du är gravid.