Protein och kolhydrater för dig som tränar på allvar

Om du tränar mycket, oavsett om det är kampsport eller något annat, behöver du få i dig tillräckligt med näring. Både protein och kolhydrater är viktigt. Proteinet hjälper till att bygga muskler medan kolhydraterna ger dig snabb energi när du behöver det.

Det är bra att få i sig så mycket som möjligt via den vanliga kosten, men ibland behöver du mer. Du kan hitta gott om olika tillskott och proteinpulver att boosta dig med. Genom att handla på nätet får du inte bara ett stort utbud utan även till bättre pris än i fysiska butiker.

Bra mat när du tränar

Att laga god, proteinrik mat med bra näringsvärde är inte så svårt. Det är främst livsmedel från djurriket som innehåller protein, såsom fisk, fågel, ägg och mjölkprodukter. Kvaliteten på protein i sådana livsmedel är hög.

Det finns även protein i växtbaserade livsmedel, såsom bönor och spannmål. Du har med andra ord gott om alternativ att välja mellan när du vill äta proteinrikt. Om du inte bryr dig så mycket om muskelbygge utan kanske vill tappa fett kan protein också vara bra. Du kan då dra ner lite på fettet och sedan träna mer konditionsträning.