Håll din hy ren och fräsch som man

Sättet du lever på samt vad du äter och dricker påverkar din hud. Därför är det viktigt även för män att ta hand om huden på rätt sätt. Den behöver bra vitaminer och skonsamma behandlingar för att klara av alla yttre påfrestningar.

Viktigt att rengöra på djupet

Den manliga ansiktshuden är något tjockare än kvinnors och har en grövre struktur. Därför kan det vara svårt att djuprengöra huden från smuts som täpper till porerna i ansiktet. Du behöver produkter som är anpassade för manlig hudvård till detta moment.

På nätet hittar du ett brett utbud av produkter, exempelvis webbutiken SLIQHAQ som säljer allt för din ansiktsrengöring. Här kan du köpa daglig ansiktstvätt, ansiktsskrubb för att ta bort döda hudceller och rengörande ansiktsmasker.

Huden behöver fukt

Regelbunden rakning sliter på huden och därför behöver du återfuktande produkter. Inom den här kategorin ska du välja ansiktskrämer som hjälper huden att behålla fukt, vilket bidrar till mer lyster. Dessutom genererar återfuktande hudprodukter en spänstigare hud.

Behandla med produkter

Efter en ordentlig rengöring av ansiktet och applicering av återfuktande kräm kan du behandla huden med specialprodukter. Det kan vara hudvårdsprodukter som är framtagna för att motverka acne, eller solskyddande krämer. Men även specialprodukter som exempelvis krämer som tar bort inåtväxande hårstrån eller mörka ringar under ögonen.