Medicinsk hudvård och hudvårdsprodukter

Huden är kroppens största organ och det är viktigt med bra hudvård och användning av rätt produkter. Det är lätt att hitta rätt på nätet där utbudet är stort av bra produkter. Du kan till exempel införskaffa dig en dermaroller eller använda produkter som innehåller ingredienser vars effektivitet är vetenskapligt dokumenterade. Det är också viktigt att du använder produkter anpassade för just din hudtyp.

Känslig hy

Det finns många olika hudtyper bland oss människor och flera av oss har känslig hy. När du har känslig hud är det av stor vikt att du använder skonsamma hudvårdsprodukter som är bevisade att fungera just för den hudtypen. Det som rekommenderas är parfymfria och allergitestade produkter, där naturliga produkter oftast är det som fungerar allra bäst. Undvik dock naturliga produkter som har starka ämnen likt eteriska oljor från exempelvis citron.

Tips för en bättre hy

Det finns en del faktorer som påverkar vår hy och några av dem är vår kost och vår livsstil. Maten vi äter påverkar hur vår hy mår. Det är också viktigt att undvika starka UV-strålar som kan bränna och torka ut huden. Du måste tvätta huden varje dag och detsamma gäller återfuktning. Peeling är också någonting du bör göra för att få bättre hy, då med produkter anpassade utifrån din hudtyp.