Vintern – en tid för torrare hud

När det blir kallare ute är ditt hud som mest utsatt. Det leder bland annat till att huden i ansiktet och på händerna blir torr och lätt spricker eller flagnar. Som tur är finns det några saker du kan göra för att förhindra att huden ser torr ut. I denna artikeln går jag igenom några tips som är bra att följa under vintermånaderna.

Återfukta huden så ofta som möjligt

Under vintern är det bra om du inte bara återfuktar huden morgon och kväll. Du kan även passa på att göra det efter du har varit ute en längre stund. Det kommer göra att du slipper torra händer eller ett torrt ansikte. Gör det bara inte alltför ofta annars kan huden se fet och oljig ut. Skydda även ansiktet och händer så mycket du kan under tiden du är ute så minskar du risken för torr hud. Försök ta reda på vilken hudtyp du har.

Bra kräm

Att använda dig av en återfuktande kräm som är gjord för din hudtyp och som inte innehåller några kemikalier som sliter på huden i onödan är också viktigt. Du kan läsa mer på nätet om olika krämer och vilka hudtyper de passar för att veta vilken produkt som är rätt för dig.