Allt fler får problem med ryggen

Vi lever i en värld där daglig fysisk aktivitet inte är så vanligt. Inte under arbetstid i alla fall. Allt fler får problem med ryggen och för att undvika detta så är det träning som gäller. Allt fler har stillasittande arbeten och i och med detta så rör vi oss inte lika aktivt som vi kanske gjorde förr på våra arbetsplatser.

Alla tycker inte att det är så roligt med träning. Däremot så skulle alla behöva röra på sig mer eller mindre. genom fysisk aktivitet så skapar vi en muskelmassa runt i vår kropp som gör att problem med rygg kan minska. Om man inte har starka muskler som håller upp oss så kommer leder och annat att få arbeta hårdare. Det finns rekommendationer från Folkhälsomyndigheten att man sammanlagt ska ha minst 150 minuters fysisk aktivitet per vecka.

Delar man det på veckans alla sju dagar så är det lite drygt 20 minuters fysisk aktivitet varje dag. Två promenader varje dag på en kvart så klarar du rekommendationerna. Om man är i behov av naprapat som fixar till akuta ryggproblem så finns det oftast hjälp att få. Bor ni i huvudstaden så går det att hitta kunnig naprapat i Stockholm, närmare bestämt på Rörstrandsgatan 22 i Vasastan. Som oftast så kan det räcka med en eller två behandlingar för att räta till ett ryggskott.

Däremot så rekommenderas det alltid träning och olika övningar för dig som har eller har haft problem med ryggen. Försök att börja med promenader. Det behöver inte vara milslånga till en början utan det räcker med att du börjar att röra på dig. Allt eftersom du bygger upp din kondition och muskulatur så kommer du att orka mer.